Spunem “dulceata de vinete”, dar e vorba mai degraba de vinete confiate. Este o adaptare/traducere dupa o reteta gasita pe un site francez:
http://solyanidjar.superforum.fr/recettes-de-larache-de-ma-grand-mere-par-michelle-anidjar-shoshani-f27/confiture-d-aubergine-a-michelle-t1045.htm
Vinetele alese trebuie sa fie mici si cat mai negre pentru ca vinetele de culoare rosie, sint ceva mai amare. Iata pe scurt reteta:
Ingredientele
- 1 kg de zahăr
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita de cuisoare
- 1 cana de suc de lămâie
- 1 kg vinete mici, foarte intunecate si lucioase
Prepararea
Se separa de frunzele verzi de pe vinete (din jurul coditei) . Atentie, codita vinetei se pastreaza!
Cu o furculiţă, se inteapa vinetele cat mai mult... si apoi se pun la fiert timp de 5 minute in apă pentru a elimina gustul amar.
Vinetele se scot din apa, si se scurg cu o strecuratoare.
Cat timp se scurg vinetele, se face un sirop cu zahar si mirodenii ( scortisoara si cuisoare ) si cu sucul de lamaie.
Vinetele se adauga in oala in care s-a facut siropul si se tin pana cand absorb jumatate din zeama de acolo ( asta dureaza cam o ora). Se lasa sa se raceasca, si apoi se pun in borcan.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu