luni, 18 mai 2009

Curiozitati din lumea vie

Se spune că ţânţarii sunt de două ori mai atraşi de culoarea albastră decât de oricare altă culoare. Deci, nu vă luaţi pijamale albastre!...

Există un păianjen numit ”păianjenul orb” . El trăieşte în Asia de sud-est şi este specia de păianjen care ţese cele mai mari pânze, şi asta în ciuda faptului că, aşa cum sugerează şi numele, el nu vede aproape nimic. „Broderiile” lui pot ajunge la o suprafaţă de aproape 2 metri. Se spune că firul este atât de rezistent, încât localnicii fac din el plase de pescuit.

Un purice poate sări de 350 de ori mărimea corpului său. Dacă respectăm proporţiile, asta ar fi ca şi cum un om ar sări lungimea unui stadion de fotbal.

Pasărea flamingo ne uimeşte prin stilul ei de a servi masa: ia apă în ciocul lung, o lasă apoi să se scurgă, rămânându-i astfel în gură doar micile insecte şi animale de apă , pe care le înghite cu poftă. Ciocul ei este pe post de strecurătoare.

Rechinii nu au nevoie de dentist. Dacă un reghin pierde un dinte, în maxim 24 de ore îi creşte altul la loc. Rechinul pierde cam 30.000 de dinţi în toată viaţa sa, asta însemnând că, odată la 8 ani, întreaga lui dantură este înlocuită în mod natural.

Iată şi un animal foarte ...raţional. Crevetele este o specie de rac, ce nu are inima în corp, ci în ... cap.

Porcii nu pot să se uite în sus, spre cer pentru că în zona gâtului ei au câteva oase lipsite de articulaţii şi nu pot să îşi ridice capul spre cer.

Iată şi un mod inedit de a face igiena urechilor. Girafa este capabilă să se cureţe singură în ureghi, datorită limbii sale extrem de lungi şi elastice, de aproximativ 55 cm.

Blana ursului polar este albă pentru că mijlocul firului de păr din blană este gol şi prin el se reflectă lumina mai mult decât în zăpadă sau gheaţă. Aeru este un bun izolator, de aceea ursul polar nu simte asprimea iernilor. În anotimpul rece, blana lui se colorează în galben, iar pielea sa este neagră.

Sâmburele...ucigaş - sâmburele de piersică are în componentele sale, cianură, otravă utilă pentru a combate viermişorii sau insectele care s-ar hrăni din acel fruct sau din seminţele lui. Cantitatea de otravă dintr-un fruct este total inofensivă pentru oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu