miercuri, 3 februarie 2010

PUTEREA VINDECĂTOARE A SOARELUI (I)


Lumina Soarelui a constituit un tratament vindecător suplimentar, încă din Grecia, Roma şi Egiptul antic, dar şi în alte ţări şi culturi. De exemplu, în Grecia şi Roma, doctorii îşi trimiteau pacienţii la "solaria", ca să se expună razelor Soarelui. Hippocrates, "părintele grec al medicinei", prescria helioterapia ("vindecarea cu lumina solară") în scrierile sale şi pentru pacienţii săi. Iar, la sfîrşitul anilor 1800, medicii tratau tuberculoza prin expunere la Soare, datorită capacităţii soarelui de a ucide bacteriile asociate cu această boală şi cu infecţiile sale conexe.
Multe civilizaţii antice adorau efectiv Soarele. Culturi precum cea aztecă, mayaşă, egipteană, celtică, persană, greacă, romană şi altele se rugau Soarelui pentru ajutor şi vindecare. Ceremoniile solare adorau soarele pentru forţa sa dătătoare de viaţă. Primele biserici creştine (mai ales cea catolică) au considerat această adorare păgînă drept păcat şi au început să descurajeze puternic aceste practici. Cu toate acestea, referinţele legate de adorarea Soarelui încă sînt evidente, mai ales dacă ne gîndim la duminica din fiecare săptămînă (în engleză, Sunday, ziua soarelui).
Partea iubirii din ecuaţia vindecării vine prin rugăciune şi invocarea ajutorului divin. Îngerii, fiinţe pure şi lipsite de ego, aduc atît lumina, cît şi iubirea de orice situaţie. Atunci cînd intervenţia angelică se combină cu sursele suplimentare de lumină, se deschide uşa unor vindecări profunde.
Jackie Stevens se simţea pierdută, confuză şi singură. Nivelul ei energetic era scăzut şi nu putea dormi - semne clasice de depresie. Ea nu s-a mai dus la lucru într-o zi şi a rămas acasă, stînd în curte, sub un copac, în bătaia Soarelui. S-a rugat să fie ajutată la Dumnezeu, la îngeri, la arhangheli, la sinele ei divine şi la zîne. Cînd Jackie a închis ochii şi a respirat profund, a simţit cum Soarele îi încălzeşte corpul, trecînd prin hainele groase de iarnă. A stat acolo timp îndelungat, bucurîndu-se de natură. Apoi, Jackie a simţit cum senzaţiile de singurătate şi de vulnerabilitate au dispărut. A început să simtă cum îi creşte energia, lucru care i-a adus zîmbetul pe faţă şi uşurare în inimă. Şi-a dat seama că nu era singură atunci şi că nu va mai fi niciodată singură.
Jackie şi-a continuat tratamentul cu lumină naturală, stînd la lumina Lunii şi a stelelor în seara aceea. A simţit cum lumina Lunii şi a stelelor o purifică profund. Ea povesteşte: "Am simţit o curăţenie a minţii, a corpului şi a sufletului ca niciodată. De asemenea, m-am simţit conectată pe deplin cu universul. Acum mi-am făcut un obiectiv din a face măcar o scurtă plimbare afară, zilnic. Şi în fiecare noapte stau afară să privesc Luna şi stelele, mai ales dacă nu pot dormi. Am descoperit că, la fel cum Soarele ne reumple de energie, tot aşa şi Luna ne curăţă inima, mintea şi sufletul. (Va urma)
Prof. dr. DOREEN VIRTUE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu